10 voordelen op een rij

Hoge productiviteit  |  100% gerecycled materiaalSnellere installatieGeen extra middelenHandig formaat
Geen snijwerkLaag gewichtMakkelijk te vervoerenSlangdiameter 16-18mmErgonomisch

ONDERSCHEIDENDE VOORDELEN

Op basis van een kritische analyse van de huidige aanbrengsystemen en de knelpunten die hierin naar voren komen, heeft CIRCOTHERM na een gedegen voorbereiding het EAS 16-18 ontwikkeld. Dit vertaalt zich in 10 onderscheidende voordelen:

1. HOGE PRODUCTIVITEIT = MEER VERDIENEN!

Het EAS 16-18 is een verlegsysteem dat ondanks het kleinere formaat sneller in de ruimtes aangebracht kan worden dan krimpnet. De rasters kunnen gekoppeld worden, maar dat is zeker niet altijd noodzakelijk. Daarnaast kan het raster, als dit echt noodzakelijk is, simpel met een buizensnijder of kniptang op maat geknipt worden. Vervolgens wordt de buis er letterlijk ingelopen, het hoeft dus niet vastgezet te worden, wat tijdrovend is. Door de geïntegreerde zadels die met een hartafstand van 50 mm zijn aangebracht kunnen de bestaande hartafstanden van 10 of 15cm simpel gerealiseerd worden.

Hierdoor ontstaat een zeer hoge productiviteit van 12 tot 14m² per uur, inclusief alle voorbereidingen, in plaats van een gemiddelde productiviteit van 5 m² per uur. Dat is 2 tot 3 keer zo snel!! Reken uit je winst!

2. GERECYCLED MATERIAAL

Circulair produceren wordt een steeds belangrijkere norm in de bouw. Ook de constructie van de nieuwe woonhuizen moet zodanig zijn dat alle onderdelen van een woonhuis na 40 of 50 jaar relatief gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Doordat het EAS 16-18 is geproduceerd uit 100% gerecycled materiaal heeft het raster niet alleen een lagere footprint dan staal, het is ook bij sloop door het lichte gewicht gemakkelijk te scheiden van het beton waarin het zit gegoten.

3. MAKKELIJKE INSTALLATIE

Ten opzichte van het krimpnet en andere verlegsystemen zijn er geen kostbare hulpgereedschappen nodig, net zomin als veel ervaring. De buis wordt letterlijk in het EAS gelopen. Door de aard van het materiaal laat de buis zich gemakkelijk in de sparingen klemmen en mocht het in het hart van het slakkenhuis nodig zijn dan kunnen opstaande ribben die in de weg zitten zeer gemakkelijk weggeknipt worden. In ruimtes waar veel bochten in voorkomen zoals toiletten en badkamers kan daar waar nodig het EAS met enkele slagspijkers of slagpluggen aan het beton verankerd worden.

4. GEEN HULPGEREEDSCHAPPEN NODIG

Toepassing van het EAS maakt tackerpistolen, snelstroppers of vlechtmachines overbodig net zomin als tie-wraps, tackernieten, stroppers of vlechtdraad. Niet alleen bespaart dit directe kosten maar ook de indirecte kosten voor het op voorraad houden, bestellen behoren tot het verleden. En – last but not least – de investeringskosten in de duurdere vlechtmachines behoren ook tot het verleden.

5. HANDIG FORMAAT

In vergelijk met het krimpnet is het EAS 16-18 een stuk kleiner: 120x80cm. Niet alleen is dit voor het transport van de auto naar de werkplek een stuk handiger, het raster hoeft veel minder op maat geknipt te worden. Daarnaast leidt het werken met het kunststof raster niet meer tot verwondingen of beschadigingen. Het EAS 16-18 heeft om de 50mm een sparing voor de buis. Hierdoor is het raster geschikt voor alle gangbare H-O-H afstanden.

6. GEEN SNIJWERK

Krimpnetten moeten altijd op maat worden geknipt. Dit is bij toepassing van het EAS 16-18 nauwelijks nodig; door het kleiner formaat en de mogelijkheid om het raster zowel in de lengte als in de breedte te koppelen kan de gehele ruimte zonder knipwerk gevuld worden. Mocht het -voor een kleine ruimte als het toilet of de badkamer- toch gewenst zijn, dan kan het raster simpel met een buizenschaar gemakkelijk op maat geknipt worden.

7. LAAG GEWICHT

Een laag gewicht; de rasters wegen slechts 1006 gram per stuk. In vergelijking met de krimpnetten is het EAS 16-18 niet eens zoveel lichter. Wat wel een groot voordeel is, is de maatvoering. Door het compacte formaat zullen er in de woning veel minder beschadigingen optreden maar ook veel minder verwondingen doordat het EAS 16-18 van kunststof is gemaakt en geen scherpe delen kent.

8. MAKKELIJK TE VERVOEREN

Het EAS 16-18 wordt geleverd per 100 stuks op europallets. De maatvoering van het raster is exact is afgestemd op de maat van de Europallets. Per pallet worden er 100 stuks raster ingeseald met krimpfolie geleverd. Hierdoor zijn beschadigingen tijdens het transport zo goed als uitgesloten.

9. SLANG DIAMETER

Het EAS 16-18 kan verwarmingsslangen met een diameter van 16 tot en met 18mm verwerken. Hoewel alle fabrikanten van de vloerverwarmingsbuizen hun product een diameter van 16mm toedichten blijkt in de praktijk dat deze diameter een behoorlijke afwijking vertoont. Om die reden is de sparing zodanig ontwikkeld dat buizen van 15 tot en met 18mm klemvast aangebracht kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat ook elektrabuizen of waterleidingen langs de kanten gemakkelijk kunnen worden aangebracht.

10. HOGERE VEILIGHEID

Doordat het EAS 16-18 van kunststof is gemaakt, geen scherpe punten kent en kleiner van formaat is, treden er geen beschadigingen van stucwerk of verwondingen op. Een stuk veiliger dus dan de veelgebruikte krimpnetten.