Duurzaamheid

CIRCOTHERM stelt zich ten doel om alleen maar producten te ontwikkelen die geheel circulair zijn en ook opgebouwd worden uit circulaire materialen. Niet alleen hebben onze producten hiermee een lagere footprint ten opzichte van een vergelijkbaar product dat is opgebouwd uit virgin materialen. Ook naar de toekomst kunnen alle producten na scheiding weer gerecycled worden naar nieuwe toepassingen.

Lidmaatschap Circular Plastic Alliance

Door de toenemende eisen die de overheid stelt aan het energieverbruik van gebouwen en woningen, neemt de toepassing van vloerverwarming een grote vlucht. Tegelijk heeft de bouw- en installatiesector te kampen met een hoge werkdruk en een grote uitdaging in het vinden van vakkundig personeel. EAS 16-18, ontwikkelt door CIRCOTHERM, is een uniek raster, door zijn eenvoud heel gebruikersvriendelijk en leidt bovendien tot een substantieel betere marge voor de installateur. Wij zorgen met het EAS 16-18 voor een revolutionaire versnelling in het aanbrengen van vloerverwarmingssystemen.

Duurzaamheid is belangrijk voor CIRCOTHERM, restafval wordt verwerkt naar grondstof voor nieuwe producten, er wordt geïnvesteerd in groene energie en zo veel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede producten. Het EAS 16-18 is geproduceerd uit 100% gerecycled materiaal. Daarnaast is dit nieuwe product in ergonomisch opzicht ook vele malen minder belastend in de verwerking; het is lichter, er is geen hulpgereedschap nodig en bovenal, de vloerverwarmingsbuis kan er staand ingelopen worden.

Om een hoogwaardige gereclyde kunststof in te zetten is CIRCOTHERM lid van de Circular Plastics Alliance. Niet alleen voor de kunststoffen maar ook om de kennis van de partners binnen dit netwerk actief te benutten.