EAS 16-18

Vloerverwarming met een nieuwe aanpak
Kende vloerverwarming al een hoge populariteit, door de toenemende eisen die de overheid stelt aan het energieverbruik van gebouwen en woningen, neemt de toepassing van vloerverwarming een nog grotere vlucht.

Logisch, want momenteel zet dit type verwarming -afgezet tegen de investering- energie op de meest efficiënte wijze om in warmte.

Tegelijk heeft de bouw maar ook de installatiesector te kampen met een hoge werkdruk, een toenemende margeverscherping en een grote uitdaging in het vinden van vak deskundig personeel.

Reden genoeg voor CIRCOTHERM om de methodiek voor het aanleggen van vloerverwarmingssystemen eens volledig anders aan te pakken.

Vanuit een grondige marktanalyse is hieruit een aanbrengsysteem ontwikkeld: het EAS 16-18. Een raster dat, in vergelijk tot de meest toegepaste aanbreng- systemen als de staalmat, de noppenplaat en de tackerplaat uniek is door zijn eenvoud:

  • Doordat er geen tijd verloren gaat aan het op maat knippen van de ondervloer wordt als eerste tijd gewonnen;
  • De rasters zijn eenvoudig te koppelen en mocht de maatvoering van de woning niet geheel corresponderen met de afmetingen van de raster dan is de stijfheid van de rasters zo hoog dat er simpel enige ruimte kan worden aangebracht tussen de verschillende rasters;
  • Gemiddeld is er slechts 0.85 raster per m² nodig;
  • Hierna kan de slang er simpelweg ‘ingelopen’ worden;
  • Lees hier de 10 voordelen van het EAS 16-18.
Algemene informatie EAS 16-18 Technische informatie EAS 16-18