Over CIRCOTHERM


Ontstaan van CIRCOTHERM

  • Het concept CIRCOTHERM is ontstaan tijdens een ‘CircoTrack’; een driedaagse workshop waarin de directie van VanDerEng werd begeleid om alle bedrijfsprocessen door een ‘Circulaire Bril’ te bekijken.
  • Tijdens deze workshop kreeg een eerder, als economisch niet haalbaar afgekeurd project, vanuit deze circulaire benadering opeens veel meer toegevoegde waarde.
  • EAS 16-18 laat alle bestaande technieken ver achter zich. Een uitgekiend raster dat zich doorzijn eenvoud zeer gemakkelijk laat leggen en de verwerking met een factor 2 tot 3 versnelt.

Samenhang met VanDerEng
CIRCOTHERM is ontstaan vanuit het ontwikkelteam binnen VanDerEng. VanDerEng is al sinds 1894 actief als producent van zware kunststof etiketten voor de Tuinbouw-, Industrie- en Vrijetijdssector. Veel van onze producten dienen om producten en mensen te identificeren. Onze spuitgietafdeling is ontstaan om de reststroom welke vrijkomt bij de productie van de industriële labels en etiketten op te waarderen van afval naar een prima grondstof om spuitgietproducten te maken. VanDerEng past voor haar producten hele specifieke kunststof folies toe. Folies die over het algemeen zo dik en stug zijn dat de traditionele stansmachines hiervoor niet geschikt zijn. Om die reden heeft VanDerEng een eigen machinebouw tak. Hierdoor is er veel knowhow beschikbaar in ontwikkelen van nieuwe applicaties en machines.